به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر محمدرضا بختياري روز سه شنبه در چهاردمین كنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش های رازی، اظهار كرد: همچنين سالانه ۳۰ ميليون مورد انتقال خون در آزمايشگاه هاي تشخيصي در جهان انجام و ۴۴ هزار مورد جديد سرطان خون (لوسمي) در اين آزمايشگاه ها شناسايي مي شود كه در روند درمان و بهبود بيماري بسيار موثر است.
وي افزود: به طور كلي آمارها نشان مي دهند كه بين ۷۰ تا ۸۰ درصد تصميم گيري هاي باليني اعم از تشخيص و درمان بر اساس پاسخ آزمايشگاه هاي باليني صورت مي گيرد و در برخي از بيماري هاي مرتبط با غدد درون ريز و قلبي اين ميزان بيش از ۹۰ درصد است.
دبير علمي نهمين كنگره بين المللي و چهاردهمين كنگره كشوري ارتقاي كيفيت خدمات آزمايشگاهي تشخيص پزشكي ايران گفت: اين درحالي است كه آزمايشگاهيان روزانه در معرض انواع آلودگي هاي شيميايي، صوتي، ميكروبی و هسته اي هستند و در چنيني شرايطي تلاش مي كنند پاسخگوی نيازهاي پزشكي بيماران باشند و جواب صحيح را ارائه دهند.
بختياري به همزماني زادروز حكيم سيداسماعيل جرجاني با روز آزمايشگاهيان (۳۰ فروردين) اشاره كرد و افزود: در روزگاري كه زبان عربي بر علوم مختلف تسلط يافته بود، حكيم جرجاني با تلاش فراوان سعي كرد با زبان فارسي علم را به درون جامعه ببرد و به اين ترتيب امكان فهم و درك آن را براي عموم فراهم كرد.
دبير علمي اين كنگره همچنين در مورد تعداد مقالات ارسال شده به دبيرخانه كنگره گفت: تعداد ۴۶۶ مقاله به دبيرخانه ارسال شده بود كه از اين تعداد پس از انجام داوري ها، ۱۲۱ مقاله در قالب ۲۲ سخنراني و ۲۵۴ مقاله در قالب پوستر ارائه مي شود.
بختياري به برگزاري ۲۰ كارگاه علمي كاربردي در جريان اين كنگره اشاره كرد و افزود: همچنين نمايشگاهي شامل تجهيزات و لوازم آزمايشگاهي با هدف ارائه آخرين فناوري هاي اين حوزه در حاشيه اين كنگره برپا شده است.
نهمين كنگره بين المللي و چهاردهمين كنگره كشوري ارتقاي كيفيت خدمات آزمايشگاهي تشخيص پزشكي ايران، تا سوم ارديبهشت ۹۵ در مركز همايش های رازي در حال برگزاري است.
نظر شما